OPTIMER DIN OPLADNING

Har du tænkt over, hvordan du bedst oplader din Eloflex? Find ud af, hvordan du øger batterilevetiden og forlænger rækkevidden.

SÅDAN OPLADER DU

Start med at slukke for din Eloflex (alle lamper på joysticket skal være slukket). Brug kun originale Eloflex-opladere.

Sæt opladeren i stikket foran på joysticket, og sørg for, at den sidder rigtigt. Sæt derefter opladerens strømkabel i en stikkontakt.

Opladnings status indikeres af en lampe på opladeren. En rød lampe betyder, at opladningen er i gang. Efter cirka tre timer er batterierne 90 % opladet. Kørestolen kan nu bruges igen.

Efter 5-8 timer lyser lampen grønt, hvilket betyder, at batterierne er fuldt opladet. Under opladningen vil selve opladeren blive varm, hvilket er helt normalt.

For at opnå maksimal batterilevetid skal batteriet oplades i ca. 5 timer, når batteriindikatoren på joysticket er nede på en tredjedel (når tre af lamperne er slukket).

Regelmæssig vedligeholdelsesopladning skader ikke batterierne. For at opnå maksimal batterilevetid anbefaler vi dog, at opladeren tages ud af stikkontakten, når batterierne er fuldt opladede. 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM OPLADNING

Hvilken type batterier bruges i Eloflex?
Eloflex har to lækagefri lithium-ion-batterier, som hver især er på 240 Wh (24 volt/10 Ah). Modelspecifikke specifikationer findes i produktinformationen.

Hvor tit kan jeg oplade min Eloflex?
Du kan oplade, så tit du vil. Batteriet kan ikke overoplades, og opladeren går automatisk i strømbesparende tilstand, når batteriet er fuldt opladet.

Hvor tit skal man oplade?
Oplad når batteriet er nede på en tredjedel (to lamper lyser). Hvis du gerne vil oplade oftere, kan du sagtens gøre det, det skader ikke batteriet.

Hvor lang tid tager det at oplade batteriet?
Det tager typisk omkring 3 timer at oplade et tomt batteri, så du kan bruge stolen igen.

Kan jeg oplade batterierne, når det er koldt?
Ja, du kan oplade batteriet ved temperaturer helt ned til minus 10 grader. Hvis batterierne oplades ved under -10 °C, er det ikke sikkert, at de kan lades helt op.

Er rækkevidden mindre, hvis det er koldt udenfor?
Ja, hvis du bruger din Eloflex ved temperaturer under frysepunktet, kan det reducere rækkevidden. Ved minus 10 grader kan rækkevidden være op til 50 % mindre.

Slideshow Items

  • Tag Eloflex med på flyet

    Eloflex el-kørestole opfylder alle IATAs krav til flyrejser. Her kan du finde information, tips og dokumenter til din flyrejse.

  • Tag din Eloflex med i bilen

    Et af de mest almindelige spørgsmål, vi får fra vores brugere, er, om vi har nogle tips til, hvordan man nemt får en Eloflex ind i bilen. Nedenfor har vi samlet de mest almindelige måder.

  • Vedligehold din Eloflex

    Du behøver ikke at sende din Eloflex til service, men for at forlænge din el-kørestols levetid er det en god ide at vedligeholde den i henhold til vores tips og instruktioner.