TAG DIN ELOFLEX MED I BILEN

Et af de mest almindelige spørgsmål, vi får fra vores brugere, er, om vi har nogle tips til, hvordan man bedst får en Eloflex ind i bilen. Svarene på dette spørgsmål kan variere afhængigt af de specifikke bilmodeller og brugerpræferencer. Nedenfor har vi beskrevet de fire mest almindelige metoder baseret på feedback og tips fra vores brugere.

LØFT DEN IND I BILEN

Den mest almindelige metode er helt enkelt at klappe Eloflex-stolen sammen og løfte den ind i bilen. De fleste brugere finder deres egen teknik, afhængigt af bilmodellen, bagagerummets højde og hvor stærke de er. Nedenfor beskriver vi to metoder, som mange benytter sig af. Disse metoder belaster ryggen minimalt, idet man bruger musklerne i benene til at løfte med. 

Metode 1.
Den bedste og mest behagelige metode til personer med normal højde. Hold i rørene til forhjulene, og pres den bløde del af stolen ind mod kroppen, så du får et sikkert greb.

Metode 2.
En metode med et lavere greb til lavere personer. Med denne metode kan du bruge hjulene til at rulle stolen ind i bilens bagagerum. Sørg for at frakoble motorerne, før du løfter den.

HÆV DEN IND

Den måske bedste måde at få Eloflex ind i bilen er at bruge vægtstangsprincippet. På den måde behøver du ikke at løfte mere end en tredjedel af Eloflexens vægt. Denne teknik kræver dog, at du har en stationcar, og at kanten af bagagerummet ikke er højere end 55 cm. Den er også afhængig af, at man bruger tipsikring under læsningen.

VED HJÆLP AF EN LÆSSERAMPE

En læsserampe er et værdifuldt værktøj til at få en Eloflex sikkert ind i din bil, især hvis tunge løft er en udfordring. Det giver dig mulighed for at køre din Eloflex op ad rampen i sammenklappet position ved hjælp af stolens motorer. Der findes mange forskellige typer ramper: lange, korte, brede og smalle... Eloflex har to forskellige modeller, som du kan finde under vores ekstraudstyr. På billedet nedenfor viser vi en løsning, som en af vores brugere har sendt til os, og som fungerede ret godt.

VED HJÆLP AF EN KRAN

Hvis du ønsker en praktisk, men lidt dyrere løsning, kan du overveje at installere en kran i bagagerummet på din bil og ved hjælp af den løfte Eloflexen ind i bilen. Det er den bedste løsning, hvis du sidder i kørestol og gerne vil kunne få din Eloflex i bilen på egen hånd. Der findes mange kranløsninger og -modeller på markedet, men da din Eloflex er kompakt og let, er det ofte tilstrækkeligt med en forholdsvis enkel kran. Vi foreslår, at du kontakter dit nærmeste bilmonteringsfirma for yderligere oplysninger og vejledning.

Slideshow Items

  • Optimer din opladning

    Hvordan oplader man bedst sin Eloflex? Find ud af, hvordan du forlænger batterilevetiden og forbedrer rækkevidden.

  • Tag Eloflex med på flyet

    Eloflex el-kørestole opfylder alle IATAs krav til flyrejser. Her kan du finde information, tips og dokumenter til din flyrejse.

  • Vedligehold din Eloflex

    Du behøver ikke at sende din Eloflex til service, men for at forlænge din el-kørestols levetid er det en god ide at vedligeholde den i henhold til vores tips og instruktioner.